Wat zijn de laatste ontwikkelingen in filmindustrie en televisie?

Gedurende de laatste jaren is de filmindustrie door een reeks verbeteringen gegaan. Een van de laatste grote ontwikkelingen in de filmindustrie is die van computer gegenereerde visuele effecten of CGV. CGV is de techniek die ze toepassen om visuele effecten van conventionele filmfotografie digitaal te verbeteren. Enkele van de grootste namen in Hollywood hebben hun stem verleend aan films als Avatar en The Twilight Saga. Dit is het soort werk dat niet mogelijk zou zijn geweest zonder de komst van CGV.

Een andere recente ontwikkeling in de filmindustrie is de opkomst van de HD camera. De opkomst van digitale camera’s en camcorders was in het verleden de meest geavanceerde technologie voor filmmakers, maar deze nieuwe technologie biedt filmmakers meer flexibiliteit. De combinatie van beelden van hoge kwaliteit met alle voordelen van digitale opnamen heeft de technologie vandaag populair gemaakt bij filmmakers.

De ontwikkeling van het Internet als een levensvatbaar medium voor de levering van films heeft ook geresulteerd in een aantal recente verbeteringen in de filmindustrie. Een van de belangrijkste voordelen van het Internet voor filmmakers is de mogelijkheid om hun films online op de markt te brengen. Verschillende websites zijn opgezet om dit proces gemakkelijk en betaalbaar te maken. Hierdoor kunnen films en filmmakers een groter publiek bereiken zonder veel geld te hoeven uitgeven aan conventionele marketingcampagnes.

Recente ontwikkelingen op het gebied van film en televisie?

Zoals de ontwikkeling van elektronische recorders en DVR-systemen waarmee het publiek bij jou thuis de film of voorstelling nog eens kan zien, zonder dat je deze hoeft over te doen of naar een tweede film hoeft te gaan. Dit idee is aanzienlijk betaalbaarder dan het huren of kopen van een film en stelt het publiek in staat te genieten van de shows waarvan zij houden op hun eigen tijd, in hun eigen tempo.