Waar moet je op letten bij het installeren van een thuisbioscoop

Je eigen homecinema 

Proficiat met je eerste stap voor de installatie homecinema die je al zo lang wou plaatsen. Maar let wel op, er zijn wel steeds een aantal addertjes onder het gras. Het is steeds belangrijk om na te denken over het budget dat je zelf in gedachten had. Een heel mooie installatie kost vaak veel geld, en ja, je voor optimale kwaliteit heb je wel net die booster nodig die je eigenlijk niet dacht aan te kopen. En dat is sneu. Budgeteer op voorhand alles mooi en laat hier en daar een beetje ruimte voor het moment het ene onderdeel niet meer beschikbaar is.

Kies er ook steeds voor om een ruimte te hebben die er zich toe leent. Er is niets zo erg als een kamer van je huis te voorzien voor een mooie installatie homecinema om dan ineens te merken dat telkens de deur opengaat, je snel moet recht springen om de luidspreker te kunnen behoeden van die laatste fatale val. Je ziet het al zo voor jou, dat het opeens allemaal een niet aangename situatie kan opleveren als je daar geen rekening mee houdt.

Ten laatste moet je er ook voor zorgen dat alles mooi met elkaar afstemt. Daarmee bedoelen we natuurlijk niet dat je alles van hetzelfde merk moet gaan opkopen. Je kan zonder problemen verschillende modules naar smaak gaan zoeken. Maar als het geluid van jouw luidspreker wordt vervormd, omdat die dekselse subwoofer dienst weigert op het moment je de volumeknop richting rechts draait, dan heb je een niet te zeggen groot probleem.

Een mooie homecinema is nooit moeilijk om in elkaar te gaan steken. Het is wel moeilijk om ervoor te zorgen dat hij blijft werken, zoals jij in gedachten had toen je alle onderdelen bij elkaar hebt gehaald, toen je alle gaten boorde voor de bevestiging van die luidspreker of die kleine basmodule om je beste ontploffingen niet alleen te laten horen, maar ook te laten voelen.