Nieuws


Home Theater Nieuwtjes

Vul uw e-mail adres in om mijn nieuwsbrief over alle nieuwtjes omtrent Home Theater te ontvangen!
Aanmelden Afmelden
Iedereen kan zijn/haar nieuws opgeven door mij te contacteren!


400 Uur film op 1 DVD schijfje

Hitachi heeft een nieuwe DVD techniek ontwikkeld waardoor zij DVD schijfjes kunnen maken die ruimte heeft voor ongeveer 200 films! De huidige DVD techniek bestaat uit 1 of 2 op elkaar liggende lagen, terwijl de nieuwe techniek gebruikt maakt van een veelvoud van data-lagen en waarschijnlijk een hogere dichtheid van de digitale data puntjes.
Hitachi is van plan om deze technologie in 2007 op de markt te brengen.
Dit betekent dat er een grote kans is dat er in die tijd een nieuwe generatie DVD spelers op de markt komt, waar de consument in het algemeen niet op zit te wachten...

28-03-04
Nieuws Onderwerpen

 


Kenwood DVD spelers met Progressive Scan

Progressive Scan is een beeld signaalbewerking waarbij een verdubbeling plaatsvind van het aantal scan lijnen. Dit resulteert in een scherper beeld. Voornamelijk wordt deze bewerking aangeraden wanneer u gebruik maakt van een beamer. Maar de meeste progressive scan DVD spelers zijn High End modellen met een zeer zwaar prijs kaartje.
Gelukkig komt Kenwood met twee nieuwe mid-klasse modellen uit, die beide PAL Progressive Scan ondersteunen, in april de DVF-3080 en vanaf de zomer leverbaar de DVF-8100 met prima prijsjes van respectievelijk €159,- en €220,-!
Lees meer op Hear.nl over deze spelers.

23-02-04
Nieuws Onderwerpen

 


6.1 Surround Sound Set

Een poosje geleden kwamen Dolby en DTS met een nieuw surround systeem waarbij 1 midden-achter kanaal toegevoegd werd, genaamd Dolby EX & DTS ES 6.1 Discrete. Steeds meer DVD's komen nu uit met het 7 kanaals digitaal geluid. Dat is mooi, maar dan moet u ook 7 speakers in huis hebben. Veel mensen maken gebruik van een speaker setje, maar de meeste setjes zijn 5.1 setjes, dus missen we er 1. En een losse satteliet speaker erbij kopen zal nooit lukken...
Vandaar dat CANTON een 6.1 speakersetje op de markt heeft gebracht, de Movie 6.1 MX.
Deze set heeft dus 3 achter satteliet speakers van elk 70 Watt. Over niet al te lange tijd zult u steeds meer 6.1 surround setjes tegenkomen in de winkel. Uiteraard zijn er al een aantal, maar er is nog te weinig keuze.

23-02-04
Nieuws Onderwerpen

 


Optimaliseer Uw Home Theater Systeem

Highfidelitydiscs brengt een nieuwe DVD uit die ontwikkeld is door Joe Kane Productions. Met deze test DVD kunt u uw Home Entertainment Systeem compleet optimaliseren. Veel bedrijven maken er gebruik van, maar ook u kunt hiervan profiteren!
Lees meer op www.highfidelitydiscs.nl, hier kunt u ook de schijf bestellen.

07-02-04
Nieuws Onderwerpen

 


(klik op plaatje voor vergroting)

Onkyo TX NR1000

Onkyo presenteert met volle trots een nieuwe HomeTheater receiver die wereldwijd vanaf april 2004 op de markt komt.
Wat dit paradepaardje bijzonder maakt is dat hij door middel van losse hardware kaarten te upgraden is en ook doormiddel van software updates. Oftewel, hetzelfde principe als bij de PC. Loopt het apparaat wat achter? Dan wisselen we toch even een kaartje en hoppakee, weer een up to date systeem!

"Niets is frustrerender voor consumenten dan erachter te komen dat het product wat ze net nieuw in de huiskamer hebben staan alweer verouderd is", zegt Don Milks, product en marketing manager. "Met de TX-NR1000 kunnen we niet alleen bestaande systemen upgraden, maar ook nieuwe applicaties toevoegen, zoals high-tect broadcast ontvangst, geavanceerde netwerken, nieuwe processing technieken en circuits en interface standaarden die nog niet eens bestaan."

Het apparaat heeft dus alles in huis wat maar te bedenken is in de Home Theater wereld.
Kostenplaatje? Daar moeten we nog even op wachten...

Lees meer op Hifi.nl

30-01-04
Nieuws Onderwerpen

 

Plasma & LCD TV's

Een beetje een laat nieuwsje: LCD TV's (Liquid Crystal Display). Plasma TV's zijn al lange tijd zeer toepasbaar in een Home Theater. Maar tegenwoordig breekt de LCD techniek (die we kennen van de platte TFT monitoren voor de PC's) ook door in de TV wereld. Vooral de langere levensduur t.o.v. de plasma schermen maakt deze LCD schermen een succes. Maar ook in de Home Theater wereld breekt het LCD scherm steeds verder door, wat een concurrentie betekent voor o.a. de Plasma schermen en de Home Theater Beamers.
Het begon met kleine 4:3 LCD TV's vanaf ongeveer 38 cm diagonaal, wat ondertussen doorgegroeid is naar een hoop betaalbare breedbeeld LCD schermen van 81 cm diagonaal en LCD groeit nog steeds door!

Enkele feiten over Plasma en LCD op een rij:

 • Bij Plasma schermen wordt het beeld opgebouwd uit miljoenen TL-buisjes. Plasma zijn gasgevulde cellen die ultraviolette stralen afgeven wanneer er een elektrische stroompje langs stroomt. Wanneer de stralen bij rode, groene en blauwe fosfor punten komen, ontstaat er zichtbaar licht.
 • LCD maakt gebruik van miljoenen vloeibare kristallen die ook afhankelijk van een electrisch stroompje een kleur aannemen. Een achtergrond lamp, een soort TL-buis, straalt het licht door de kristallen en zodoende wordt het totale beeld opgebouwd.
  LCD Schermen Plasma Schermen
Voordelen
 • Goede/zeer goede beeldkwaliteit
 • Brand niet in
 • Hoge resolutie
 • Zeer hoge levensduur, wat een erg belangrijk punt is!
 • Zeer goede beeldkwaliteit
 • Grote kijkhoek
 • Hoge lichtopbrengst en contrast
 • Verkrijgbaar in grotere formaten
Nadelen
 • Response tijden, vegen bij hoge beeldsnelheid
 • Beeld wordt vager bij grotere kijkhoek
 • Goed beeldsignaal noodzakelijk
 • Inbranden
 • Lage levensduur
 • Lichtoprengst en contrast nemen af
 • Complexe stuur-elektronica

Er staat een (beetje oud maar zeer goed) artikel op ZDnet waarin LCD en Plasma schermen tegenover elkaar getest worden. Neem zeker eens een kijkje: Artikel op ZDNet.be

28-12-03
Nieuws Onderwerpen

 

Nieuwe Denon 1804

Denon brengt opnieuw een 4e opvolger uit van haar hometheater receivers uit de 1800 lijn, de 1804.
Deze lijn staat al lange tijd bekend om zijn zeer goede prijs/kwaliteits verhouding. De nieuwe 1804 ondersteunt alles wat op moment nodig is, zoals dts-es en onderteuning van Super Audio CD.

Citaat van Hear:
"Denon Home Cinema componenten leveren volgens de importeur een dramatische dynamiek en een gedetailleerde en expressieve klank, met bijpassende high-definition DVD beelden. Zelfs een favoriete film die u al vele malen heeft gezien, kan via een Denon Home Cinema geheel nieuw en opwindend zijn. Daarom is volgens Denon haar Home Cinema zo bijzonder en daarom pakt ''de Sound van Denon” zoveel mensen. Ook deze AVR-1804 Audio-Video Receiver met een vermogen van 6x 90 Watt DTS-ES en Dolby Digital EX."

Enkele kenmerken:
* 6x 90 Watt (8 ohm)
* Geheel discreet, identiek vermogen voor zes versterkerkanalen
* Breedband weergavemogelijkheid voor DVD-Audio en Super Audio CD
* Speciale transformator voor krachtig vermogen
* Dubbelzijdige gelijkrichter
* Groot koellichaam van getrokken aluminium
* In-beeld display
* Video conversie
* DTS-ES (Discreet 6.1/Matrix 6.1/NEO:6) decoder
* DTS 5.1 decoder voor DVD-Video
* Voorzien van Dolby Pro Logic-II decoder
* Dolby Digital en Dolby Digital EX decoders
* Auto Surround
* Cinema Equalizer
* 96 kHz, 24-bit Audio D/A converters
* 6-kanaals Stereo functie
* Instelbare subwoofer wisselfrequentie
* Luidspreker schroefklemmen voor alle kanalen
* Front A/B luidsprekers
* High-Quality component video in/uitgangen
* 6-kanaals ingang voor DVD-Audio of Super Audio CD
* Personal Memory Plus
* GLO-KEY afstandsbediening
* RDS (Radio Data System)
* Willekeurig programmeerbaar MG/FM geheugen voor 40 zenders

Prijs van dit apparaat ligt rond de 550 euro, een prima prijsje dus!

28-10-03
Nieuws Onderwerpen

 

Home Theater Leden Site

Home Theater Web is gelukkig met de nieuwe geboorte van haar dochtersite www.leden.hometheaterweb.nl . Deze site is ontwikkeld voor support (forum) downloads, nieuws en artikelen voor iedereen die geinteresseerd is in Home Theaters en Home Cinema. Iedereen kan zich gratis registreren en daarmee deelnemen aan de home theater kring. De site blijft continu in ontwikkeling en staat volop open voor suggesties.

Dus surf snel naar www.leden.hometheaterweb.nl en join the club!

28-10-03
Nieuws Onderwerpen

 

DVD spelers met Divx ondersteuning

Er komen steeds meer DVD spelers op de markt die ook DivX 3.11, DivX 4.x en DivX 5.x CD's kunnen afspelen. Philips is het eerste A-merk dat zo'n speler op de markt plaatst met de DVD 737 Divx. Ook zijn er andere spelers zoals de Kiss/Revoy en de Duitse Jamba! spelers.
Voordeel van de Philips speler is dat dit een A-merk is, voordeel van de Revoy/Kiss spelers zijn, dat deze ook Xvid ondersteunen en een netwerk interface hebben.
Alle spelers zijn softwarematig te updaten, waardoor ze voorbereid zijn voor toekomstige andere codecs.

Divx is een coderingstechniek om een film met bijna DVD kwaliteit op 1 of 2 cd schijfjes kwijt te kunnen. Jammer genoeg ondersteunt Divx bijna nooit meerkanaals geluid, het kan overigens wel (www.doom9.nl).
Divx films zijn te downloaden van internet (KazaaLite en Edonkey 2000) en zijn erg populair.

Kosten:
Revoy/Kiss +- 280 euro
Philips 737 +- 190 euro
Jamba! +- 130 euro

12-10-03
Nieuws Onderwerpen

 

Update, Artikelen

Home Theater Web is twee artikelen rijker. Er is een vernieuwd artikel over DVD films kopiëren en een artikel over fine-tuning van uw speakers. Allebei zeer interessante artikelen. Ze staan in het menu Artikelen. Neem een kijkje!

04-09-03
Nieuws Onderwerpen

 

Spiegel TV

Philips HomeLab heeft zijn eerste product ontwikkeld, de Mirror TV. Dit is een draadlose spiegel met een ingebouwde LCD die 100 procent licht van het weerkaatsende oppervlak door laat.
Dit product wordt in eerste instantie gebruikt in Hotels en dergelijke, maar in de toekomst ook voor thuisgebruik. En dan bijv. in kleine Home Cinema ruimtes.

16-06-03
Nieuws Onderwerpen

 

LG Flatron LCD Display

LG Electronics heeft het MW-30LZ10 TFT 16:9 LCD scherm op de Europese markt gebracht. Dit is dus geen plasma, maar een LCD scherm. LCD techniek werd tot nu toe voornamelijk gebruikt als computer scherm, maar nu gaat het zijn intrede in de televisie markt maken. Een LCD heeft zijn voordelen tegenover Plasmaschermen, oa. de scherpte die een stuk hoger is.
Dit scherm is kan dan ook een High-End display genoemd worden.

Specificaties van de LG MW-30LZ10:
-Flatron stereo-LCD-A/V-display in 16:9-formaat
-76 cm beeldschermdiagonaal (30 inch)
-Oplossing: 1.280 x 768 pixels
-Contrast 400:1
-Helderheid: 450 cd/cm2
-Digital Progressive Scan
-Kijkhoek 170 graden uit alle richtingen
-Beeld-in-beeld- (PIP) / Double Window-functie
-Ingangen: VGA, DVI-D, Component Video, S-Video, AV, 2x 10W uitgangsvermogen (RMS)

Prijs rond de 5500 Euro

02-06-03
Nieuws Onderwerpen

 

 

Draadloos Televisie Kijken?!

Met de Aquos Mobile LC-15 L1 E heeft Sharp een mobiele televisie geļntroduceerd voor het thuisgebruik. Met de ingebouwde accu in het losse LCD scherm en een zend station kunt u 2 tot 3 uur draadloos TV kijken. De Aquos heeft een plat LCD scherm van 38cm diagonaal. Hij zal vanaf November 2003 op de markt verschijnen met een prijs rond de 1800 Euro.

24-05-03
Nieuws Onderwerpen

 

Onkyo TX-SR601 A/V versterker

Onkyo heeft een nieuwe instap A/V Verserker uitgebracht die alle nieuwe geluidsformaten zoals DTS Neo, DTS-ES 6.1 Dolby Pro Logic II en zelfs DTS 96/24 kan afspelen. Hij geeft een versterking van 6x85 Watt bij 8 Ohm speakers.
Deze versterker heeft een zeer aantrekkelijk (geschatte) prijs van 550 Euro
.

23-05-03
Nieuws Onderwerpen

 

Denon's Nieuwe DVD Alles Vreter

Denon introduceert de DVD-2900, de eerste Denon DVD speler die alle decoders voor alle geluidsformaten aan boord heeft. Schijfjes af te spelen: DTS, Dolby Digital, DVD-Audio en vanaf nu ook Super Audio CD (SACD). Welk schijfje met welk geluidsformaat uw voorkeur ook heeft, de DVD-2900 speelt het allemaal af. Deze speler bevat de nieuwste Denon technieken die garant staan voor zeer goede kwaliteit in geluid en beeld. Bovendien speelt de speler ook MP3, JPG en gebrande CD & DVD's af.
Verkoopprijs rond de 1380 Euro.

23-05-03
Nieuws Onderwerpen

 

JVC DVD Brander met 80 GB Harddisk

Films weergeven via DVD en TV opnemen met een Hard Disk Drive van 80 GB. Dit kan de nieuwe DVD-Combi van JVC. Zulke DVD branders zijn uiterst gebruiksvriendelijk. Met 1 druk op de knop kunt u digitale opnames maken tot wel 80 uur lang, dat zijn ongeveer 27 videotapes, of 20 uur in hoge kwaliteit. Tevens is dit een "normale" DVD speler die ook fotoalbums, CD-R/RW, MP3, DVD+RW en DVD-R/RW kan afspelen. Een echte concurrent van de "oude" video recorders.
De
JVC - XV-DDV1 kost ongeveer 1000 €.

21-05-03
Nieuws Onderwerpen

 

Hitachi maakt 400 uur DVD's

Hitachi Maxell, de audio- en videobandenafdeling van Hitachi, presenteerde eind vorige week een dvd met een opslagcapaciteit van vierhonderd uur. Dit is genoeg voor tweehonderd films.
"We verwachten dat er vraag is naar dvd's met een grotere opslagcapaciteit", legt Hitachi-woordvoerder Takeshi Kawakami uit tegenover persbureau AFP. De grotere capaciteit wordt bereikt door meerdere lagen in de dvd aan te brengen. Volgens de fabrikant kunnen de nieuwe dvd's in 2007 op de markt worden gebracht.

19-05-03
Nieuws Onderwerpen

 

 

 

 

 


Nieuws Onderwerpen
28-03-04 400 Uur film op 1 DVD schijfje
23-02-04 Kenwood DVD spelers met Progressive Scan
23-02-04 6.1 Surround Sound Set
07-02-04 Optimaliseer Uw Home Theater Systeem
30-01-04 Onkyo TX-NR1000
28-12-03 Plasma & LCD TV's
28-10-03 Nieuwe Denon 1804
28-10-03 Home Theater Leden Site
12-10-03 DVD Spelers met Divx ondersteuning
04-09-03 Update, Artikelen
16-06-03 Spiegel TV
02-06-03 LG Flatron LCD Display
24-05-03 Draadloos Televisie Kijken?!
23-05-03 Onkyo TX-SR601 A/V versterker
23-05-03 Denon's Nieuwe DVD Alles Vreter
21-05-03 JVC DVD Brander met 80 GB Harddisk
19-05-03 Hitachi maakt 400 uur DVD's
>>
Klik hier voor oud nieuws
   
   
   

 

Home Theater Web©