Nieuws

De Oudere Home Theater Nieuwtjes

hit

400 Uur film op 1 DVD schijfje

Hitachi heeft een nieuwe DVD techniek ontwikkeld waardoor zij DVD schijfjes kunnen maken die ruimte heeft voor ongeveer 200 films! De huidige DVD techniek bestaat uit 1 of 2 op elkaar liggende lagen, terwijl de nieuwe techniek gebruikt maakt van een veelvoud van data-lagen en waarschijnlijk een hogere dichtheid van de digitale data puntjes.
Hitachi is van plan om deze technologie in 2007 op de markt te brengen.
Dit betekent dat er een grote kans is dat er in die tijd een nieuwe generatie DVD spelers op de markt komt, waar de consument in het algemeen niet op zit te wachten...

 

 

k

Kenwood DVD spelers met Progressive Scan

Progressive Scan is een beeld signaalbewerking waarbij een verdubbeling plaatsvind van het aantal scan lijnen. Dit resulteert in een scherper beeld. Voornamelijk wordt deze bewerking aangeraden wanneer u gebruik maakt van een beamer. Maar de meeste progressive scan DVD spelers zijn High End modellen met een zeer zwaar prijs kaartje.
Gelukkig komt Kenwood met twee nieuwe mid-klasse modellen uit, die beide PAL Progressive Scan ondersteunen, in april de DVF-3080 en vanaf de zomer leverbaar de DVF-8100 met prima prijsjes van respectievelijk €159,- en €220,-!
Lees meer op Hear.nl over deze spelers.

 

 

c

6.1 Surround Sound Set

Een poosje geleden kwamen Dolby en DTS met een nieuw surround systeem waarbij 1 midden-achter kanaal toegevoegd werd, genaamd Dolby EX & DTS ES 6.1 Discrete. Steeds meer DVD's komen nu uit met het 7 kanaals digitaal geluid. Dat is mooi, maar dan moet u ook 7 speakers in huis hebben. Veel mensen maken gebruik van een speaker setje, maar de meeste setjes zijn 5.1 setjes, dus missen we er 1. En een losse satteliet speaker erbij kopen zal nooit lukken...
Vandaar dat CANTON een 6.1 speakersetje op de markt heeft gebracht, de Movie 6.1 MX.
Deze set heeft dus 3 achter satteliet speakers van elk 70 Watt. Over niet al te lange tijd zult u steeds meer 6.1 surround setjes tegenkomen in de winkel. Uiteraard zijn er al een aantal, maar er is nog te weinig keuze.

 

 

t

Optimaliseer Uw Home Theater Systeem

Highfidelitydiscs brengt een nieuwe DVD uit die ontwikkeld is door Joe Kane Productions. Met deze test DVD kunt u uw Home Entertainment Systeem compleet optimaliseren. Veel bedrijven maken er gebruik van, maar ook u kunt hiervan profiteren!
Lees meer op www.highfidelitydiscs.nl, hier kunt u ook de schijf bestellen.

 

 

o
(klik op plaatje voor vergroting)

Onkyo TX NR1000

Onkyo presenteert met volle trots een nieuwe HomeTheater receiver die wereldwijd vanaf april 2004 op de markt komt.
Wat dit paradepaardje bijzonder maakt is dat hij door middel van losse hardware kaarten te upgraden is en ook doormiddel van software updates. Oftewel, hetzelfde principe als bij de PC. Loopt het apparaat wat achter? Dan wisselen we toch even een kaartje en hoppakee, weer een up to date systeem!

"Niets is frustrerender voor consumenten dan erachter te komen dat het product wat ze net nieuw in de huiskamer hebben staan alweer verouderd is", zegt Don Milks, product en marketing manager. "Met de TX-NR1000 kunnen we niet alleen bestaande systemen upgraden, maar ook nieuwe applicaties toevoegen, zoals high-tect broadcast ontvangst, geavanceerde netwerken, nieuwe processing technieken en circuits en interface standaarden die nog niet eens bestaan."

Het apparaat heeft dus alles in huis wat maar te bedenken is in de Home Theater wereld.
Kostenplaatje? Daar moeten we nog even op wachten...

Lees meer op Hifi.nl

 

 

b

Plasma & LCD TV's

Een beetje een laat nieuwsje: LCD TV's (Liquid Crystal Display). Plasma TV's zijn al lange tijd zeer toepasbaar in een Home Theater. Maar tegenwoordig breekt de LCD techniek (die we kennen van de platte TFT monitoren voor de PC's) ook door in de TV wereld. Vooral de langere levensduur t.o.v. de plasma schermen maakt deze LCD schermen een succes. Maar ook in de Home Theater wereld breekt het LCD scherm steeds verder door, wat een concurrentie betekent voor o.a. de Plasma schermen en de Home Theater Beamers.
Het begon met kleine 4:3 LCD TV's vanaf ongeveer 38 cm diagonaal, wat ondertussen doorgegroeid is naar een hoop betaalbare breedbeeld LCD schermen van 81 cm diagonaal en LCD groeit nog steeds door!

Enkele feiten over Plasma en LCD op een rij:

 • Bij Plasma schermen wordt het beeld opgebouwd uit miljoenen TL-buisjes. Plasma zijn gasgevulde cellen die ultraviolette stralen afgeven wanneer er een elektrische stroompje langs stroomt. Wanneer de stralen bij rode, groene en blauwe fosfor punten komen, ontstaat er zichtbaar licht.
 • LCD maakt gebruik van miljoenen vloeibare kristallen die ook afhankelijk van een electrisch stroompje een kleur aannemen. Een achtergrond lamp, een soort TL-buis, straalt het licht door de kristallen en zodoende wordt het totale beeld opgebouwd.
  LCD Schermen Plasma Schermen
Voordelen
f
 • Goede/zeer goede beeldkwaliteit
 • Brand niet in
 • Hoge resolutie
 • Zeer hoge levensduur, wat een erg belangrijk punt is!
 • Zeer goede beeldkwaliteit
 • Grote kijkhoek
 • Hoge lichtopbrengst en contrast
 • Verkrijgbaar in grotere formaten
Nadelen
f
 • Response tijden, vegen bij hoge beeldsnelheid
 • Beeld wordt vager bij grotere kijkhoek
 • Goed beeldsignaal noodzakelijk
 • Inbranden
 • Lage levensduur
 • Lichtoprengst en contrast nemen af
 • Complexe stuur-elektronica

Er staat een (beetje oud maar zeer goed) artikel op ZDnet waarin LCD en Plasma schermen tegenover elkaar getest worden. Neem zeker eens een kijkje: Artikel op ZDNet.be

 

 

b

Nieuwe Denon 1804

Denon brengt opnieuw een 4e opvolger uit van haar hometheater receivers uit de 1800 lijn, de 1804.
Deze lijn staat al lange tijd bekend om zijn zeer goede prijs/kwaliteits verhouding. De nieuwe 1804 ondersteunt alles wat op moment nodig is, zoals dts-es en onderteuning van Super Audio CD.

Citaat van Hear:
"Denon Home Cinema componenten leveren volgens de importeur een dramatische dynamiek en een gedetailleerde en expressieve klank, met bijpassende high-definition DVD beelden. Zelfs een favoriete film die u al vele malen heeft gezien, kan via een Denon Home Cinema geheel nieuw en opwindend zijn. Daarom is volgens Denon haar Home Cinema zo bijzonder en daarom pakt ''de Sound van Denon” zoveel mensen. Ook deze AVR-1804 Audio-Video Receiver met een vermogen van 6x 90 Watt DTS-ES en Dolby Digital EX."

Enkele kenmerken:
* 6x 90 Watt (8 ohm)
* Geheel discreet, identiek vermogen voor zes versterkerkanalen
* Breedband weergavemogelijkheid voor DVD-Audio en Super Audio CD
* Speciale transformator voor krachtig vermogen
* Dubbelzijdige gelijkrichter
* Groot koellichaam van getrokken aluminium
* In-beeld display
* Video conversie
* DTS-ES (Discreet 6.1/Matrix 6.1/NEO:6) decoder
* DTS 5.1 decoder voor DVD-Video
* Voorzien van Dolby Pro Logic-II decoder
* Dolby Digital en Dolby Digital EX decoders
* Auto Surround
* Cinema Equalizer
* 96 kHz, 24-bit Audio D/A converters
* 6-kanaals Stereo functie
* Instelbare subwoofer wisselfrequentie
* Luidspreker schroefklemmen voor alle kanalen
* Front A/B luidsprekers
* High-Quality component video in/uitgangen
* 6-kanaals ingang voor DVD-Audio of Super Audio CD
* Personal Memory Plus
* GLO-KEY afstandsbediening
* RDS (Radio Data System)
* Willekeurig programmeerbaar MG/FM geheugen voor 40 zenders

Prijs van dit apparaat ligt rond de 550 euro, een prima prijsje dus!

 

 

b

Home Theater Leden Site

Home Theater Web is gelukkig met de nieuwe geboorte van haar dochtersite www.leden.hometheaterweb.nl . Deze site is ontwikkeld voor support (forum) downloads, nieuws en artikelen voor iedereen die geinteresseerd is in Home Theaters en Home Cinema. Iedereen kan zich gratis registreren en daarmee deelnemen aan de home theater kring. De site blijft continu in ontwikkeling en staat volop open voor suggesties.

Dus surf snel naar www.leden.hometheaterweb.nl en join the club!

 

 

b

DVD spelers met Divx ondersteuning

Er komen steeds meer DVD spelers op de markt die ook DivX 3.11, DivX 4.x en DivX 5.x CD's kunnen afspelen. Philips is het eerste A-merk dat zo'n speler op de markt plaatst met de DVD 737 Divx. Ook zijn er andere spelers zoals de Kiss/Revoy en de Duitse Jamba! spelers.
Voordeel van de Philips speler is dat dit een A-merk is, voordeel van de Revoy/Kiss spelers zijn, dat deze ook Xvid ondersteunen en een netwerk interface hebben.
Alle spelers zijn softwarematig te updaten, waardoor ze voorbereid zijn voor toekomstige andere codecs.

Divx is een coderingstechniek om een film met bijna DVD kwaliteit op 1 of 2 cd schijfjes kwijt te kunnen. Jammer genoeg ondersteunt Divx bijna nooit meerkanaals geluid, het kan overigens wel (www.doom9.nl).
Divx films zijn te downloaden van internet (KazaaLite en Edonkey 2000) en zijn erg populair.

Kosten:
Revoy/Kiss +- 280 euro
Philips 737 +- 190 euro
Jamba! +- 130 euro

 

 

b

Update, Artikelen

Home Theater Web is twee artikelen rijker. Er is een vernieuwd artikel over DVD films kopiëren en een artikel over fine-tuning van uw speakers. Allebei zeer interessante artikelen. Ze staan in het menu Artikelen. Neem een kijkje!

 

 

b

Spiegel TV

Philips HomeLab heeft zijn eerste product ontwikkeld, de Mirror TV. Dit is een draadlose spiegel met een ingebouwde LCD die 100 procent licht van het weerkaatsende oppervlak door laat.
Dit product wordt in eerste instantie gebruikt in Hotels en dergelijke, maar in de toekomst ook voor thuisgebruik. En dan bijv. in kleine Home Cinema ruimtes.

 

 

b

LG Flatron LCD Display

LG Electronics heeft het MW-30LZ10 TFT 16:9 LCD scherm op de Europese markt gebracht. Dit is dus geen plasma, maar een LCD scherm. LCD techniek werd tot nu toe voornamelijk gebruikt als computer scherm, maar nu gaat het zijn intrede in de televisie markt maken. Een LCD heeft zijn voordelen tegenover Plasmaschermen, oa. de scherpte die een stuk hoger is.
Dit scherm is kan dan ook een High-End display genoemd worden.

Specificaties van de LG MW-30LZ10:
-Flatron stereo-LCD-A/V-display in 16:9-formaat
-76 cm beeldschermdiagonaal (30 inch)
-Oplossing: 1.280 x 768 pixels
-Contrast 400:1
-Helderheid: 450 cd/cm2
-Digital Progressive Scan
-Kijkhoek 170 graden uit alle richtingen
-Beeld-in-beeld- (PIP) / Double Window-functie
-Ingangen: VGA, DVI-D, Component Video, S-Video, AV, 2x 10W uitgangsvermogen (RMS)

Prijs rond de 5500 Euro

 

 

 

b

Draadloos Televisie Kijken?!

Met de Aquos Mobile LC-15 L1 E heeft Sharp een mobiele televisie geïntroduceerd voor het thuisgebruik. Met de ingebouwde accu in het losse LCD scherm en een zend station kunt u 2 tot 3 uur draadloos TV kijken. De Aquos heeft een plat LCD scherm van 38cm diagonaal. Hij zal vanaf November 2003 op de markt verschijnen met een prijs rond de 1800 Euro.

 

 

b

Onkyo TX-SR601 A/V versterker

Onkyo heeft een nieuwe instap A/V Verserker uitgebracht die alle nieuwe geluidsformaten zoals DTS Neo, DTS-ES 6.1 Dolby Pro Logic II en zelfs DTS 96/24 kan afspelen. Hij geeft een versterking van 6x85 Watt bij 8 Ohm speakers.
Deze versterker heeft een zeer aantrekkelijk (geschatte) prijs van 550 Euro
.

 

 

b

Denon's Nieuwe DVD Alles Vreter

Denon introduceert de DVD-2900, de eerste Denon DVD speler die alle decoders voor alle geluidsformaten aan boord heeft. Schijfjes af te spelen: DTS, Dolby Digital, DVD-Audio en vanaf nu ook Super Audio CD (SACD). Welk schijfje met welk geluidsformaat uw voorkeur ook heeft, de DVD-2900 speelt het allemaal af. Deze speler bevat de nieuwste Denon technieken die garant staan voor zeer goede kwaliteit in geluid en beeld. Bovendien speelt de speler ook MP3, JPG en gebrande CD & DVD's af.
Verkoopprijs rond de 1380 Euro.

 

 

b

JVC DVD Brander met 80 GB Harddisk

Films weergeven via DVD en TV opnemen met een Hard Disk Drive van 80 GB. Dit kan de nieuwe DVD-Combi van JVC. Zulke DVD branders zijn uiterst gebruiksvriendelijk. Met 1 druk op de knop kunt u digitale opnames maken tot wel 80 uur lang, dat zijn ongeveer 27 videotapes, of 20 uur in hoge kwaliteit. Tevens is dit een "normale" DVD speler die ook fotoalbums, CD-R/RW, MP3, DVD+RW en DVD-R/RW kan afspelen. Een echte concurrent van de "oude" video recorders.
De
JVC - XV-DDV1 kost ongeveer 1000 €.

 

 

b

Hitachi maakt 400 uur DVD's

Hitachi Maxell, de audio- en videobandenafdeling van Hitachi, presenteerde eind vorige week een dvd met een opslagcapaciteit van vierhonderd uur. Dit is genoeg voor tweehonderd films.
"We verwachten dat er vraag is naar dvd's met een grotere opslagcapaciteit", legt Hitachi-woordvoerder Takeshi Kawakami uit tegenover persbureau AFP. De grotere capaciteit wordt bereikt door meerdere lagen in de dvd aan te brengen. Volgens de fabrikant kunnen de nieuwe dvd's in 2007 op de markt worden gebracht.

 

Oudere Nieuwsonderwerpen:

03-01-03
Hyperfonisch Geluid

Alweer een leuk nieuwtje om te weten. American Techology heeft HyperSonic Sound Technology (HSS) ontwikkeld. Volgens hen een nieuwe doorbraak op het gebied van geluid. Stelt u zich eens voor dat u in een winkel loopt en wanneer u voor een product staat, hoort u een beschrijving van het product. Of u staat in het museum en u staat voor een duur frutseltje en krijgt ineens plots te horen wat dat ding voorstelt, terwijl niemand anders om u heen dit te horen krijgt. Dit is mogelijk met HSS.
HSS is een techniek die met behulp van ultra-sonische geluidstechnieken gericht geluid kan geven. Hetzelfde principe als een zaklamp doet met licht, zie het volgende plaatje:
h
Maar wat heeft dit met Home Theaters te maken, kunt u denken.
Als deze techniek verder doorontwikkeld wordt, kan het er voor zorgen dat waar u zich ook bevind in uw home theater kamer, u geen last heeft van ruimtelijke problemen zoals een achterspeaker die te dichtbij staat. Dit is natuurlijk echt toekomstwerk en zal zeker nog vele jaren duren of misschien komt het er helemaal niet van. In ieder geval is de kans wel groot dat wanneer u in de toekomst voor een Home Theater versterker in de winkel staat, er ineens een stem in uw hoofd komt die u probeert dat ding aan te smeren.
Bron: http://www.atcsd.com/tl_hss.html
-Terug naar Nieuws Onderwerpen-


02-01-03
Dolby Virtual Speaker Technology

dd
Sinds kort is Dolby uitgekomen met een nieuwe en belangrijke techniek, Dolby Virtual Speaker. Deze techniek maakt het mogelijk om uit maar liefs 2 speakers een complete Surround mogelijkheid te creëren zoals een opstelling met 5 speakers. Bose en Pioneer hadden al een soortgelijk systeem ontwikkeld en toegepast in hun producten, oa.  de Bose®1 2 3 die verderop in dit nieuwsgedeelte vermeld staat.
Dolby is van plan dit systeem toe te passen in tv's (de huidige Dolby Virtual Surround zal blijven bestaan, maar zal minder gaan kosten dan Speaker Surround), maar ook in  DVD-spelers, computers en home theater sets.
Er zijn twee typen Virtual Speaker Technology:
1. Dolby Digital Virtual Speaker, die het digitale 5.1 geluid nabootst uit twee speakers. Toepasbaar bij afspelen van bijvoorbeeld DVD's.
2. Dolby Pro Logic II Virtual Speaker, die analoge 5.1 geluid naboots uit twee speakers. Toepasbaar bij het afspelen van Cd's of TV uitzendingen.
Verder zijn er twee verschillend formaten in Virtual Speaker Technology:
1. Wide Mode, wat een breder klankbeeld geeft.
2. Reference Mode, dat meer het surround geluid benadert.
Het systeem maakt veel gebruik van de reflectie van de muren. Via de reflectie van bepaalde geluiden die weerkaatsen tegen de muur, lijkt het alsof het geluid van de zijkant komt.
Bron: http://www.dolby.com/dvs/
-Terug naar Nieuws Onderwerpen-
 


09-12-02
DVD kraker in gevangenis

Voor de Noorse rechtbank in Oslo begint vandaag de rechtszaak tegen `DVD Jon`, de maker van de DeCSS software waarmee de beveiliging van dvd`s gekraakt werd.
Jon Lech Johansen, ook wel bekend als DVD Jon, was vijftien jaar toen hij het programma DeCSS schreef. Met de software werd de kopieerbeveiliging van dvd-films gekraakt met als gevolg dat ze in groten getale via internet illegaal worden uitgewisseld, schrijft persbureau AP.
De rechtszaak is aangespannen door de Motion Picture Association of America die optreedt namens de grote filmstudio`s in Hollywood. Voor de zaak zijn vijf dagen uitgetrokken.
Johansen is inmiddels 19 jaar. Hij laat via zijn advocaat weten dat hij niets onwettigs heeft gedaan. Volgens een verklaring heeft Johansen de software ontworpen om dvd`s te kunnen afspelen op zijn Linuxcomputer, wat daarvoor onmogelijk was. Het programma bood hij in 1999 aan op internet en werd binnen drie maanden ruim vijfduizend keer gedownload.
Als Johansen schuldig wordt bevonden, kan hij maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen. Juristen verwachten echter niet dat het zo`n vaart zal lopen. Inmiddels zijn er op internet diverse programma`s verkrijgbaar om de dvd-beveiliging te ondermijnen.
Bron: http://www.hifi.nl

-Terug naar Nieuws Onderwerpen-


26-11-02
DVD kopieeren naar DVD-R i.v.m. DVD Rot
Er is nog niet veel over geschreven maar er bestaat zoiets als DVD-Rot. Dit is een proces waardoor DVD's na lange tijd kunnen "rotten". Doordat een DVD uit meerdere lagen bestaat, kunnen de lagen op sommige plekken van elkaar loslaten. Er ontstaat een olieachtige vlek en het beeld wordt steeds slechter. Heel erg onplezierig voor DVD verzamelaars. Het gebeurt echter niet veel en mijn verzameling heeft er geen last van.
Maar wat is hier nou tegen te doen? Het is natuurlijk een goede reden om uw DVD's te kopieeren naar een DVD Recordable. En dat kan, maar wel met veel moeite. Op deze engelstalige website
www.dvd2dvdr.com wordt duidelijk uitgelegd hoe dit te doen is. U moet natuurlijk wel een DVD brander in uw PC hebben.
d
Bron: http://
www.dvd2dvdr.com en http://www.mindspring.com/~yerington/ (foto's en uitleg van DVD-Rot)
-Terug naar Nieuws Onderwerpen-


24-11-02
Denon AVR-1803 Receiver
Zelf ben ik helemaal gek van Denon. Dit audio bedrijf heeft nu ook een Home Theater Receiver op de markt gebracht met alle nieuwtjes omtrent Home Theater, zoals DTS ES, DTS Neo 6, Dolby Digital EX en dan voor een zeer aantrekkelijke goedkope prijs, onder de 700 Euro. Hiermee trekt Denon ook de consumenten
aan die wat minder geld willen uitbesteden en toch een beetje hoogwaardig geluid eisen met alle nieuwe snufjes. Deze 1803 heeft een vermogen van 80 Watt per kanaal en is dus net iets zwaarder dan zijn voorgangers in de 1800 reeks.
d
Bron: http://www.lookenlisten.nl/artikel.asp?artid=1290 en http://www.denon.com

-Terug naar Nieuws Onderwerpen-


20-11-02
SDDS in 8 kanaals geluid

Sony heeft ook een eigen Surround Sound formaat bedacht
als concurrentie voor Dolby Digital en DTS, genaamd SDDS. Dit systeem bestaat al een tijdje en wordt gebruikt in de betere bioscopen. Maar nu heeft SDDS zelfs in 8 kanalen surround sound. In plaats van de kanalen "achter" uit te breiden zoals Dolby en DTS bezig zijn, breidt SDDS zijn kanalen "voor" uit. Erg apart.
Dit systeem wordt momenteel alleen gebruikt in de bios zalen, maar de japanners zijn wel van plan dit SDDS systeem ook in de Home Theater te intergreren. Zo ver is het nog niet jammer genoeg. Als die tijd rijp is kunt u er hier alles over lezen!
Hier volgt een foto waar u op kunt zien hoe de speaker opstelling is van Sony SDDS:
s
Bron: http://www.sdds.com

-Terug naar Nieuws Onderwerpen-


19-11-02
Bose®1 2 3
Onlangs stond ik in de winkel stil bij dit apparaat. Het is een volwaardig Home Theater Systeem met Dolby Digital 5.1 en DTS, maar dan met twee speakers. Het gaat hier over het Bose 123 systeem. Hij bootst het 6 kanaals geluid uit 2 speakers na. Alleen is het zeer afhankelijk van uw kamer opstelling. Dit wil zeggen dat het apparaat mede gebruik maakt van de muren om, van de reflectie hiervan, het achterkanaal na te bootsen. Jammer genoeg had deze winkel geen muur naast of achter in de buurt, daardoor vond ik het ruimtelijke effect wel tegenvallen. Over de geluidskwaliteit ben ik echter wel over te spreken. Het echte Bose basje zat er zeker in.
Pluspuntje is dat deze ook MP3's afspeel
t.
p
Bron: http://www.bose.com/home_audio/ht_systems/321/

-Terug naar Nieuws Onderwerpen-


19-11-02
Opvolger van de DVD

De EETimes meldt dat het DVD Forum, de organisatie die de standaardisering rond DVD bepaald, heeft gekozen voor technologie van NEC en Toshiba om de DVD op te volgen. Als dit zo is dan is dat een klap in het gezicht voor onder andere Philips en Sony die met Blu-Ray de opvolger van DVD in handen dachten te hebben. De opvolger van de DVD moet het mogelijk maken om complete films in HDTV formaat op de slaan met resoluties tot 1920x1080 beeldpunten.
De standaard van NEC en Toshiba maakt net als Blu-Ray gebruik van blauwe-laser technologie. Het voordeel boven Blu-Ray zou zijn dat de kosten om de techniek te implementeren lager zijn. Het grote nadeel is echter dat er 'slechts' 17,4 Gigabyte maximaal op een DVD past, in tegenstelling tot 27 Gigabyte op 1 laag bij Blu-Ray.
De grotere opslagcapaciteit wordt mogelijk gemaakt door gebruik van een blauw-violette laser met een golflengte van 405 nm.
Bron: http://www.eet.com en http://www.dvd.nl
-Terug naar Nieuws Onderwerpen-


17-11-02
Superbit DVD's makkelijk te kopieeren

Superbit DVD's bestaan sinds kort ook in Europa uitgebracht door alleen Sony op het moment.  Het mooie van Superbit DVD's is, dat deze een hoge kwaliteit beeld en geluid (dus DTS) bevat. Omdat dit meer data-opslag kost, is er geen plek meer over voor de extra's die vaak op een normale DVD zit en deze zijn dus weggelaten. Er zijn nog niet veel titels op Superbit uit, maar het worden er steeds meer. Ze zijn gewoon bij bv. Free Record Shop te koop.
Maar nou komt het nieuws! De Superbit DVD's hebben geen kopieerbeveiliging, de zogenaamde Macrovision. Hierdoor kunt u dus makkelijk een kopie maken naar VHS, door simpelweg een videorecorder op de dvd speler aan te sluiten.
Normale DVD's bevatten wel de Macrovision beveiling, waardoor het signaal verstoord wordt waar een televisie geen last van heeft, maar een videorecorder wel. Hierdoor ontstaan er fouten in de helderheid van het beeldsignaal waardoor het beeld vaak half zwart en/of erg donker en licht wordt.
Bron: http://www.zdnet.nl en
http://www.superbitdvd.com

-Terug naar Nieuws Onderwerpen-


14-11-02
DTS zit aan de 100 miljoen consumenten

DTS heeft bekend gemaakt dat meer dan 100 miljoen consumenten producten over de toonbank zijn gegaan die zijn uitgevoerd met de door hun gelicenseerde technologie.
Het in 1997 geïntroduceerde DTS Digital Surround. Meer dan 300 fabrikanten gebruiken DTS, om de geluidskwaliteit van surround sound te verbeteren. DTS wordt gebruikt in DVD spelers, electronica voor Home Cinema, spel computers, audio voor in de auto, PC’s en 5.1 kanaals speaker systemen. De ontwikkeling van DTS gaat nog steeds door, zo bracht het bedrijf recentelijk DTS-ES (6.1 kanaals), DTS-Neo:6 (matrix surround), DTS 96/24 (hoge resolutie) en DTS Interactive (voor video games) op de markt.
Bron: http://www.hifi.nl
-Terug naar Nieuws Onderwerpen-


09-11-02
Beveiliging CD's is zinloos

Het beveiligen van muziek-cd's heeft geen enkele zin zolang er op internet steeds software-updates verschijnen waarmee de beveiliging te omzeilen is. 
Dat gaat computerdeskundige John Halderman volgende week betogen tijdens een conferentie over digitale auteursrechten in Washington. Halderman, verbonden aan de Princeton University in New Jersey, zal het publiek uitleggen dat het beveiligen van cd's met een anti-kopieersysteem eigenlijk tevergeefs is, zo schrijft The New Scientist.
Bron: Webwereld

-Terug naar Nieuws Onderwerpen-


06-11-02
Voor het eerst DivX Standalone speler in Nederland
Amersfoort, 6 november 2002; Revoy International BV, gevestigd te Amersfoort, heeft de primeur op het gebied van de DivX(TM) Compatible DVD Player. Revoy introduceert in samenwerking met KISS-Technologie na de Revoy 2200 nu haar nieuwe REVOY 3200 DX alles speler.
Deze alles in één unit heeft naast de standaard DVD functie ook de mogelijkheid om video Encoded DivX-4.xx en 5.xx, MPEG-4,MPEG-2 VCD, SVCD, MP3, CD-rw en DVD-rw disc formaat af te spelen. Het videobeeld kan worden aangesloten op een bestaande TV. Leverbaar vanaf 22 November 2002. Consumentenprijs zal nabij de € 449, -- gaan kosten.
r
Bron: http://www.dvd.nl